Vejledning til årets nytårsmenu - så nemt er det - se videoerne her

Vejledning til årets nytårsmenu
– så nemt er det

Vi har gjort det virkelig nemt at lave en lækker 3-retters nytårsmenu. Følg bare den enkle vejledning herunder, så er der snart serveret. Og du kan koncentrere dig om at nyde frem for at skulle yde i køkkenet det meste af dagen og aftenen. Selv opvasken er minimal.

Vil du bestille årets nytårsmenu?

3 retter: 395 kr.

Praktisk information

  • Indbagt jomfruhummerbisque
    med urter, jomfruhummerhaler og dild.
    Hertil hjemmebagt brød.
  • Tournedos af kalvemørbrad
    med gratineret portobellosvamp med flødeost og timian, glaseret syltet løg, pommes Anna, rødvinssauce og sprødt.
  • Tre slags chokolademousse
    med havtorn, skovsyre og sprøde kys.

Forret

  • Jomfruhummerbisque med butterdejslåg (i porcelænsskåle)
  • Hjemmebagt brød*

Hovedret

  • Tournedos af kalvemørbrad (i foliebakke)
  • Pommes Anna (i foliebakke)
  • Portobellosvampe med fyld (i foliebakke)
  • Syltet glaseret løg (i foliebakke)
  • Rødvinssauce (i plastbeholder)
  • Puffede flæskesvær (i plastbeholder)*

Dessert

  • Chokolademousse med havtorn (i plastbeholder)
  • Marengskys (i plastbeholder)*

Elementer markeret med * betyder, at de ikke må komme på køl.

Vejledning
I kassen ligger også en printet vejledning. Den kan du se her.

Tag alle tingene – undtaget brød, flæskesvær og marengs ud af kassen og sæt dem i køleskabet.

Porcelænsskålen kan du bruge igen og igen, ligesom foliebakkerne kan komme i opvaskemaskinen og bruges igen en anden gang.

Du er også velkommen til at levere tingene tilbage til os, så kan vi genanvende dem.

Årets nytårsmenu i billeder

Årets nytårsmenu: Sådan gør du

Se vores vejledningsvideoer

Forret: Indbagt jomfruhummerbisque

1. Forvarm din ovn til 210 grader (varmluft)
2. Tag forsigtigt filmen af skålene og sæt dem på en rist/bageplade midt i ovnen
3. Bag suppen i 12 min., til butterdejsskallen er hævet op, gylden og sprød
4. Lun evt. også brødet i ovnen i 10 min.

Anretning: Stil den meget varme suppeskål oven på en lille undertallerken evt. med en serviet imellem.

Pas på med at bage for mange supper på én gang, hvis I er en større flok. Den bagte suppe er desuden meget varm og kan sagtens holde sig varm i 20 min.

Hovedret: Tournedos af kalvemørbrad

1. Forvarm din ovn til 180 grader (varmluft)
2. Tag lågene af alle foliebakkerne og placer bakkerne på en rist/bageplade midt i ovnen
3. Bag det hele i 12 min.
4. Varm saucen i en gryde
6. Anret på tallerkner og server med det samme

Anretning: Læg først en god skefuld sauce på tallerkenen – fx i en halvmåne. Herpå lægger du kødet, svampen og kartoflen. Læg de bagte løg oven på kødet og kartoflen. Til sidst topper du svampen med de sprøde flæskesvær.

Efter 12 min. er tournedoserne røde. Foretrækker du dem rosastegte, kan du med fordel stille dem i ovnen 3 min. før de øvrige ingredienser eller lade dem bage 3 min. længere end resten.

Dessert: Tre slags chokolademousse

1. Tag låget af plastbeholderen med mousse
2. Læg tre marengskys på toppen og server

Anretning: Placer de tre marengskys oven på moussen, så de ikke skygger for skovsyren. Sæt evt. plastbeholderen på en lille undertallerken med en serviet.

Velbekomme
– og rigtig godt nytår

På gensyn i 2020
De bedste hilsener fra alle os på Oluf Bagers Gård