Lidt historie
Restaurant Oluf Bagers Gård er en del af Oluf Bagers Mødrene Gård, som ligger i hjertet af Odense. Bygningen går helt tilbage til 1586, hvor den blev opført af den odenseanske købmand Oluf Nielsen Bager, der allerede som ung mand begyndte sit virke som købmand. Oluf Nielsen Bager rådede over en flåde, som muliggjorde at han kunne eksportere korn og stude, mens han importerede klæder og andre fine ting.
I dag er restauranten en hyldest til byens historie og traditioner, hvor vi kombinerer klassiske råvarer med moderne gastronomi. Vores mission er at skabe en autentisk oplevelse i historiske rammer, hvor kvalitet og atmosfære går hånd i hånd.
Med sin unikke beliggenhed og rige historie er Oluf Bagers Gård et sted, hvor fortid og nutid smelter sammen, og hvor gæsterne kan nyde en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.


Siden dengang er bygningen blevet brugt til mange forskellige formål. Adelsfolk, købmænd og grosserer er blot nogle af de erhverv, ejerne har haft gennem tiderne. I 1772 fik Christian Gormsen Biering lov til at starte et trykkeri i bygningerne og trykte første udgave af Fyens Stiftidende. Sidenhen åbnede en boglade, som udviklede sig til et lejebibliotek – det første i provinsen. Derudover har også en skole haft til huse i bygningerne.
I 1930′erne overtog Odense Kommune bygningerne, og sidenhen er stedet blevet renoveret gennem flere etaper. I 2003 overtog RealDania By og Byg bygningerne, og de ejer i dag stadig stedet. Oluf Bagers Gård, som i dag er en af Odenses hyggeligste restauranter har siden 1. juli 2014 været drevet af Hindsgavl Slot.
Den unikke historie og de smukt restaurerede lokaler gør Oluf Bagers Gård til et helt særligt spisested, hvor fortidens atmosfære stadig mærkes. Vi ønsker at videreføre stedets stolte traditioner ved at tilbyde vores gæster en oplevelse, der kombinerer historie, gastronomi og varme omgivelser.
Vil du vide mere om bygningen, kan du se meget mere på RealDania By og Bygs hjemmeside.